МОЋНИ "ЛАЗАНСКИ" У СРПСКОЈ ВОЈСЦИ: Погледајте како изгледа ново оклопоно возило названо по покојном амбасадору (ФОТО)

Novosti online

16. 09. 2021. у 19:40

НОВО возило српске војске које би могло да понесе име покојног војног коментатора и амбасадора Србије у Русији Мирослава Лазанског биће модификована верзија постојећег "Лазара 3".

МОЋНИ ЛАЗАНСКИ У СРПСКОЈ ВОЈСЦИ: Погледајте како изгледа ново оклопоно возило названо по покојном амбасадору (ФОТО)

Фото: Принтскрин РТС

Главна разлика између "Лазара 3" и "Лазанског" биће топ. Возило би требало да има топ 30 пута 173 милиметара са одговарајућом муницијом коју прави "Слобода" у Чачку, затим митраљез и два лансера за савремене противоклопне вођене ракете. То ће бити наставак "Лазара 3".

Фото: Принтскрин РТС

 

- Поред добре ватрене подршке које може да оствари може да заштити људство од калибара 12,7 милиметара са предње стране и муниције калибара 7,62 милиметара са бочних страна - наводи мајор Војске Србије Александар Грујић.

Топ је вишенаменски и служи за дејство по живој сили, лаким оклопљеним возилима, фортификацијама... Користи пробојну муницију која је изузетно моћна да пробије и оклоп лаких тенкова.

- Дакле, пружа добре маневарске способности, заштиту људства и добру ватрену подршку - додаје Грујић.

"Лазански" би физички требало да буде сличан "Лазару 3", али претпоставља се да ће приликом испитивања бити неких корекција које ће бити условљене уградњом наоружања и новом електроником.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО - Живела Србија! ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА У СЛИКАМА

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)