ВЕЛИКА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ ИНСТИТУТА ЗА НЕОНАТОЛОГИЈУ: Millennium Team помогао обнову зграде где се лече наши најмлађи

Novosti online

15. 09. 2021. у 11:13

ПРВИ пут после 96 година урађена је велика реконструкција зграде Института за неонатологију и замењена комплетна столарија. Захваљујући донацији компаније Millennium Team, вредној 250.000 евра, зграда из 1925. године добила је изглед какав заслужује, сачуван је аутентичан облик, а сви радови изведени су уз сагласност Завода за заштиту споменика културе.

ВЕЛИКА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ ИНСТИТУТА ЗА НЕОНАТОЛОГИЈУ: Millennium Team помогао обнову зграде где се лече наши најмлађи

Фото: М. Анђела

На згради су донедавно били и оригинални прозори из 1925. године, а овом донацијом, осим фасаде и замене комплетне столарије, урађени су прозори са специјалним засторима, као и рестаурација улазних врата и дрвених елемената, репарација и замена неисправних клима-уређаја, израда новог пријемног пулта, репарација главног улаза од кованог гвожђа, рељефни украси и ограда око зграде.

Такође је промењена столарија и урађена фасада на згради Саветовалишта и на осталим помоћним објектима који се налазе у дворишту Института.

- Ретке су компаније које на овакав начин приступају друштвено одговорном раду, и које то чине са оваквом посвећеношћу. Ова донација заиста је преседан, и по обиму, и по иницијативи и проактивности, по преданости свих запослених који су у радовима учествовали, а изнад свега по инсистирању на квалитету. Овом приликом желим да у име Института за неонатологију изразим неизмерну захвалност компанији Millennium Team, која је својом значајном донацијом омогућила унапређење рада Института у сваком смислу, дала велику подршку запосленима и учинила да се овом здању, старом 96 година, продужи век, очува аутентичност, и да оно истовремено засија новим сјајем и постане лепши дом нашим малим пацијентима - истакла је директорка Института др Милица Ранковић Јаневски.

У години у којој обележава 18 година од оснивања, компанија Millennium Team желела је да пружи свој допринос заједници у којој послује, а посебно да најмлађи пацијенти, наши мали хероји, прве дане проведу у бољим условима.

Овако је зграда Института изгледала за време реконструкције.

- Не треба објашњавати мотив да се подржи једна оваква институција која брине о нашим најмилијима, а то су мајке и новорођенчад. Институт заиста заслужује боље услове него што је до сада имао. Зато могу да кажем у име Millennium Team, и у своје лично име, да смо веома срећни што смо имали прилику да ту помоћ пружимо. Оно што је најважније, модерним и квалитетним решењима обезбедили смо боље услове за лечење

деце и боравак родитеља.Такође смо поносни што смо радовима сачували оригиналан изглед зграде, која представља прави украс старог Београда. Као компанија сматрамо својом одговорношћу управо то, да истовремено чувамо традицију, али и да радимо на побољшању услова живота свих наших грађана, а посебно оних најмлађих - рекао је поводом завршетка реконструкције Иван Бошњак, заменик генералног директора
компаније Millennium Team.

У Србији се годишње роди око 4.000 превремено рођених беба, а око 1.000 њих прве дане проведе на Институту за неонатологију у Београду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)