ЈЕДНА ОДЛУКА О НОВИМ МЕРАМА ЈЕ ИЗВЕСНА: Др Тиодоровић се огласио пред седницу Кризног штаба

Новости онлајн

11. 09. 2021. у 10:03

ЕПИДЕМИОЛОГ и члан Кризног штаба за борбу против коронавируса др Бранислав Тиодоровић говорио је јутос у Јутарњем програму на ТВ Прва о темама које ће се данас наћи на дневном реду пред члановима одговорног тела.

ЈЕДНА ОДЛУКА О НОВИМ МЕРАМА ЈЕ ИЗВЕСНА: Др Тиодоровић се огласио пред седницу Кризног штаба

Фото: Танјуг/Димитрије Николић

Осврнуо се на тренутну епидемиолошку ситуацију у Србији, а исткао је и које би то мере требало најпре применити како би се сузбило ширење вируса.

Др Бранислав Тиодоровић је нагласио да је ситуација у нашој земљи када је у питању број заражених већ алармантна.

- Сви смо грешили. Ако смо на почетку вакцинације били међу прве три земље, сад смо међу задњима. Можемо се запитати шта нам је сметало да будемо као Данска и Шведска, које су међу најбољима и укидају мере? - запитао се др Тиодоровић и додао да се код нас могу и даље видети људи које не носе маске.

Наглашава да је проблем контрола мера.

Скреће и пажњу младима да би требало да се чувају и они и да чувају своје ближње, јер нико није заштићен. Вакцинација и међу младима је кључна.

- Сви очекују од данашњег Кризног штаба да се донесе нове мере, али ми имамо мере које су на снази и треба их примањивати - наглашава Тиодоровић и додаје да он тражи оштру контролу мера - ношење маски у затвореном простору, дистанца.

- Нису нама биле потребне ковид пропуснице. Могли су сви да се вакцинишу - каже др Тиодоровић, али верује да ковид пропуснице нису дискриминација.

- Мора да се изврши нека врста притиска, да би се људи освестили и покренули - јасан је др Тиодоровић и додаје да здравствени и просветни радници морају да се вакцинишу.

- И студенти у домове морају да улазе вакцинисани. Али и у јавним службама људи морају да се вакцинишу - каже Бранислав Тиодоровић.

Да подсетимо, према јучерашњем пресеку корона је у последњих 24 сата потврђена код 6.089 особа, а нажалост преминуло је још 25 људи. На респираторима је било 128 оболелих. Хоспитализовано је 2.502.

Седница Кризног штаба заказана је за данас за 14.00 часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)