ДА ЛИ ЋЕМО И ДАЉЕ МОЋИ ДА ПУТУЈЕМО "НОРМАЛНО"? ЕУ данас одлучује да ли ће уклонити Србију са зелене листе

Новости онлајн

08. 09. 2021. у 10:08

АМБАСАДОРИ држава ЕУ данас одлучују о томе хоће ли Србија и још пет земаља бити уклоњене са зелене листе епидемијски безбедних земаља.

ДА ЛИ ЋЕМО И ДАЉЕ МОЋИ ДА ПУТУЈЕМО НОРМАЛНО? ЕУ данас одлучује да ли ће уклонити Србију са зелене листе

Фото М. Анђела

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић каже да ћемо моћи да путујемо под знацима навода нормално у односу на ковид ситуацију.

- Сви знамо да је неопходно или да сте вакцинисани или негативан пи-си-ар тест. Здравствена ситуација у Србији се алармантно погоршава и то ће сигурно утицати на одлуке које ће данас бити донесене - навела је Матићева.

Према њеним речима, Чешка је већ ставила Србију на црвену листу и они сада захтевају за невакцинисане грађане Србије поред пи-си-ар теста и карантин.

- Много је значило да смо били на зеленој листи за путовања за наше грађане, чињеница је да ћемо вероватно да се вратимо на црвену листу и то ће отежати путовања, вакцине које признају у ЕУ биће прихваћене, за остале ће бити потребни пи-си-ар тестови, можда ће неке земље захтевати и карантин, све зависи од државе до државе - нагласила је министарка и апеловала на грађане да пре путовања у одређену земљу провере који су услови за улазак, јер се они мењају из дана у дан.

Бонус видео:  ИДЕЈА ЗА ЛЕТЊИ ИЗЛЕТ: Како да отпутујете 150 година у прошлост? Одговор је у Струганику

 

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)