КОРОНА ПРЕСЕК: Бројке и даље расту - Најновији подаци о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Novosti online

01. 08. 2021. у 14:37

НАЈНОВИЈИ корона пресек показује да је вирусом у последња 24 сата заражено још 303 особа.

КОРОНА ПРЕСЕК: Бројке и даље расту - Најновији подаци о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Фото: В.Н.

На вирус корона тестирано је 6.063 грађана.

Преминула су четири пацијента.

На респираторима је 8 пацијената.

Подсетимо, короном је јуче било заражено 298 особа, док су од последица вируса преминуле две особе.

Доктор Мирсад Ђерлек, државни секретар Министарства здравља напоменуо је да држава неће чекати погоршање епидемиолошке ситуације са постојећим мерама:

- Очекујем пооштравање мера у смислу броја људи који се окупљају на једном месту, јер сваки контакт представља огроман ризик за преношење заразе. Код нас је проценат вакцинисаних низак, а опуштеност грађана неоправдана и недопустива - закључио је Ђерлек.

Шеф канцеларије Светске здравствене организације (СЗО) у Београду др Марјан Ивануша је оценио да је вакцинација у Србији одлично организована, јер су вакцине обезбеђене врло рано и потврдио да је имунизација почела добро, али да се у међувремену цео процес успорио.

- Као што смо видели, вирус често мутира. Са недовољним бројем вакцинисаних постоји паралелно велики број заражених особа, па се вирус бриже размножава и већа је вероватноћа да ће се појавити нове мутације - указао је др Ивануша и упозорио да су невакцинисани под великим ризиком да се заразе, разболе и шире вирус, а ризик је све већи када вирус мутира у нове сојеве који се брже шире.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)