АНЂЕЛКО ЈЕ СПРЕМАН ДА МИЛИЦИ ДОНИРА БУБРЕГ: Има тешку личну причу о саобраћајној несрећи - њено име га подстакло на овај чин

Новости онлајн

03. 07. 2021. у 11:17

НАКОН што је Милица Адамовић (30) поново очајнички тражила донора бубрега, јер, како каже, време неумитно тече и у животној је опасности, огласио се Анђелко Јеремић (28), момак који је у трену схватио да је спреман да се упусти у ову нимало једноставну процедуру.

АНЂЕЛКО ЈЕ СПРЕМАН ДА МИЛИЦИ ДОНИРА БУБРЕГ: Има тешку личну причу о саобраћајној несрећи - њено име га подстакло на овај чин

Фото: Принтсцреен/Инстаграм

Није много размишљао - само је одлучио, даће свој бубрег, не може да гледа како се гаси један млади живот.

А његов живот тек је на почетку, има супругу и једно дете, а друго на путу. Здравље ће му тек требати, али, без једног бубрега може да се живи, нормално.

- Размислио сам и остао при томе. Објавио сам то на инстаграму. Крва група ми је 0+ и писао сам Милици на Инстаграму, али није видела поруку. Сада нема назад, идемо напред - казао је Анђелко.

Одлука није лака. Супруга га је питала: "Да ли си ти свестан шта те чека, треба да живиш још 50 година".

Каже, свестан је, али жели да Милица живи, такође...

- Имам једну тешку личну причу. Доживео сам саобраћајну несрећу. Ударио сам колима девојку, звала се баш Милица. Погинула је. То је нека повезаност, желим да помогнем да Милица преживи - испричао је.

Овај млади човек сада чека да му се Милица јави. Спреман је да иде до краја, ако се сви параметри поклопе, без размишљања ће лећи на операциони сто.

Милица Адамовић већ неко време тражи донора бубрега, јер је њено стање тешко. Она се нада излечењу у Турској.

- Немам много времена. Остало ми је јако мало. Молим све који желе добровољно да ми помогну и који имају нулту крвну групу и изнад 25 година да ми се јаве - наводи Милица у кратком снимку на Инстаграму.

Милици су лекари дали јој још само шест месеци живота па је трансплатација бубрега ургентно решење.

Лекари су као решење за Милицу предложили дијализу, али је она то одбила, за разлику од многих других пацијената који су изабрали овај начин лечења.

(Телеграф)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)