НАЈНОВИЈА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА МЕТЕОРОЛОГА ТОДОРОВИЋА: Вечерас нам стиже освежење, ево какво ће време бити током лета

Новости онлине

30. 06. 2021. у 09:28

МЕТЕОРОЛОГ Недељко Тодоровић најављује да нам временска прогноза доноси освежење, као и да ће лето које се тек сада захуктава бити топло и да у то нема сумње.

НАЈНОВИЈА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА МЕТЕОРОЛОГА ТОДОРОВИЋА: Вечерас нам стиже освежење, ево какво ће време бити током лета

Фото: Депоситпхотос/Јутјуб/Happy Tv

Он је рекао да овако високе температуре у јуну јесу екстрем за тај месец јер се то обично дешавало у јулу и августу.

Према његовим речима, незгодно је било то што је у првој половини јуна временска прогноза била хладнија за то доба године па нам свима зато ове температуре представљају шок.

- Али ако гледамо ритам у назад деценијама, ово није није неуобичајено. И пре 100 година је било оваквих ситуација - истакао је Тодоровић.

Упитан да ли се може рећи да је реч о глобалном загревању, он сматра да није.

- На планети постоји равнотежа, региони са хладним и они са топлим струјањима ваздуха. Пре неки дан било је изузетно топло у источној Европи, док је истовремено на западу било хладније и кишовито. После ће се то изменити, у источну Европу стићи ће тај хладнији талас, а на запад топлији. То је та равнотежа - објаснио је Тодоровић.

Временска прогноза сутра доноси освежење

А на питање када нам временска прогноза доноси освежење он каже да оно почиње вечерас, јер нам се приближава хладнији, односно свежији ваздух.

- Од сутра дашак свежине. Првих седам дана јула биће мање топло, око 30 на северу и око 32 на југу. И то је мало изнад просека за наше подручје - казао је Тодоровић.

Лето доноси топло време

Лето пред нама биће топло, како каже, и у то нема сумње а топлотни таласи какве смо имали крајем јуна и какав нас и данас очекује, имаћемо према његовим проценама једном у јулу и једном у августу.

Непогоде какве су биле у Чешкој и јуче у Немачкој могуће су и Србији.

- У Европи тих европских торнада има преко 100 годишње, а иако смо ми скрајнути појаве се и код нас - додао је метеоролог.

(Прва)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)