НАВАЛА НА ТЕХНИЧКЕ ФАКУЛТЕТЕ: Почело пријављивање будућих бруцоша

Љ.Б.

23. 06. 2021. у 16:38

НА државним универзитетима у Србији почело је пријављивање кандидата за упис на факултете и трајаће до 26. јуна. Пријаве на већини факултета могу да се поднесу електронски, али и у студентским службама.

НАВАЛА НА ТЕХНИЧКЕ ФАКУЛТЕТЕ: Почело пријављивање будућих бруцоша

Фото: П. Милошевић

Као и претходних година, највеће интересовање влада за Универзитет универзитет, а пријеве су јуче могле да се поднесу на Машинском, Електротехничком, Правном, Ветеринарском факултету...

- Интересовање за Машински факултет је велико. Првог дана поднете су 374 пријаве, што је за 30 више него првог дана пријављивања прошле године - каже нам декан проф. др Радивоје Митровић.

Фото: П. Милошевић

Слична ситуација је и на Електротехничком факултету који ће и ове, као и претходних година, пријемни испит организовати на Београдском сајму. Тиме ће бити испоштоване мере здравствене зштите, али и онемогућено преписивање.

Осим на техничким факултетима, навала је и на Медицински факултет, Правни, ФОН, али и на психологију на Филозофском факултету, где се пријави и по неколико пута више канидадата у односу на број места.

НА БУЏЕТУ 18.083 БРУЦОША

Према одлуци Владе Србије, о трошку државе школоваће се 18.083 бруцоша. На свим факултема биће могуће уписати и студије о сопственом трошку.

И Филолошки факултет се спрема за пријем бруцоша, а из ове високошкослке установе поручују свршеним средњошколцима да не избегавају хуманистичке науке јер оне уче људе да мисле.

Иначе, пријемни испити биће организовани од 28. јуна до 2. јула, у зависности од факултета, а резултати ће бити објављени 5. јула. Они који нису задовољни резултатима могу приложити жалбу о којој се одлучује у року од 24 сата. Коначна ранг-листа биће истакнута најкасније 12. јула, а од тада па до 16. јула канидидати морају да се упишу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)