ЕВО КАДА СТИЖЕ КРАТКОТРАЈНО ОСВЕЖЕЊЕ: Метеоролог Тодоровић открива у којим деловима Србије се могу очекивати пљускови

Novosti online

22. 06. 2021. у 14:28

НАКОН паклених врућина које нас очекују наредних дана, у петак и суботу ће доћи до освежења и пада температуре.

ЕВО КАДА СТИЖЕ КРАТКОТРАЈНО ОСВЕЖЕЊЕ: Метеоролог Тодоровић открива у којим деловима Србије се могу очекивати пљускови

Фото: Принтсцреен/Windy

За очекивати је да ће се то, каже метеоролог Недељко Тодоровић, прво догодити у Војводини где су у појединим деловима могући локални пљускови и грмљавина.

- У петак нам средином дана и у поподневним часовима стиже освежење у Војводини. Ту прво може доћи до локалних пљускова и грмљавина, а у ноћи између петка и суботе локални пљускови са грмљавином су могући и у осталим деловима Србије. У овим летњим условима, када год има грмљавине, негде увек има и града. Само је питање да ли ће га бити у мањој или већој мери - каже Тодоровић и додаје да је немогуће унапред предвидети где ће доћи до појаве града:

- У сваком случају то су мале уске зоне, а штета од града је много мања у односу на сушу.

Тодоровић ипак додаје да се у петак и суботу не очекују изражене непогоде, већ углавном уобичајени летњи пљускови са грмљавином.

- Максималне вредности температуре ће у суботу и недељу пасти за пет до осам степени, односно температура ће износити око 30 степена. Међутим, након тога поново можемо очекивати пораст, али темепартуре неће бити толико високе као сада у четвртак када се очекује пик. Максималне вредности ће последњих дана јуна достићи опет 35, 36 степена, али почетком јула нас чека поново освежење, пљускови и грмљавина.

(Курир.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)