СРАМНА ПРОВОКАЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Упали у храм Христа Спаса након литургије, врше увиђај после службе божије

Д. Зечевић

10. 06. 2021. у 16:30

ПОСЛЕ литургије у храму Христа Спаса у центру Приштине коју је са свештенством служио епископ рашко-призренски Теодосије на увиђај око овог храма изашла је косовска полиција.

СРАМНА ПРОВОКАЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Упали у храм Христа Спаса након литургије, врше увиђај после службе божије

Фото: Д. Зечевић

Наиме, како су пренели приштински електронски медији косовска полиција је око храма вршила "увиђај" а директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић оценио је да је упад косовске полиције на црквени посед храма Христа Спаса у Приштини и то након литургије која је у овој светињи одржана након пуне 23 године, брутална демонстрација силе и верске нетрпељивости која долази из Приштине.

Фото: Д. Зечевић

- Након што се у Храму сакупила неколицина верника да обележи Славу уз поруке мира и толеранције владике Теодосија, уследила је срамна реакција Приштине, као недвосмислена порука Србима, верницима Српске православне цркве.Присуство полиције испред цркве очигледна је претња верницима шта ће им се договодити уколико поново дођу у ову светињу у граду, из кога је након 1999. године протерано 40.000 Срба са њихових огњишта-истиче у саопштењу за јавност др Петковић напомињући да “опустели град и храм у њему најболнији су подсетник и сведочанство на страдање и егзодус српског народа са простора Kосова и Метохије. Управо зато, сматра он, албанским политичарима сметају верници који су се у овој светињи сабрали.

- Да ли овако Аљбин Kурти и политичари из Приштине замишљају заштиту верске и културне баштине СПЦ на Kосову и Метохији - тако што ће слати наоружану полицију да прети верницима? Хоће ли о овој употреби застрашивања и силе у близини цркве известити Унеско и организацију „Европа Ностра“? Ма шта јавно причали и у писмима се клели, јасна је намера многих да са простора Kосова и Метохије затру сваки траг и спомен српског постојања на Косову и Метохији. Због тога је и уследила данашња нервозна реакција на оживели храм - закључује Петар Петковић, директор Канцеларије за Ким.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)