ШТА СЕ ДЕШАВА НА СРПСКИМ ГРАНИЦАМА? Километарске колоне на свим излазима из земље, возила заробњена сатима - не назире се крај ове ситуације

Новости онлајн

26. 05. 2021. у 15:35

ЧЕКАЈ и ни макац - у најкраћем тако се може описати тренутна ситуација на српским границама где веч читав дан стотине камиона стоје у непрегледним колонама чекајући да уђу на територију Европске уније.

ШТА СЕ ДЕШАВА НА СРПСКИМ ГРАНИЦАМА? Километарске колоне на свим излазима из земље, возила заробњена сатима - не назире се крај ове ситуације

Фото: Новости

Гужве су највеће на Келебији при улазу у Мађарску, али ништа болај ситуација није ни у Шиду на улазу у Хрватску као и на граничним прелазима према Мађарској.

Шид

Возач камиона Драган Веселиновић рекао је за РТС да је колона на граничном прелазу Шид дуга неколико километара и да за прелазак једног километра треба шест сати.

Из АМСС кажу да је време задржавања на овом граничном прелазу 300 минута, али да на камерама уочавају непредвиђено дугу колону.

Наводе да је могуће стварање гужве уколико је дошло до пада царинског система, али немају ту информацију.

Возач камиона Драган Ашанин казе за "Новости" да од јутрос од 11х цека на граничном прелазу Шид , а да се досад померио свега два километара и да су неке његове колеге јуце кренуле и јос нису пресле границу.

Фото: Новости

Келебија

Каминџије које су се упутиле у ЕУ преко граничног прелаза Келебија са Мађарском, нашли су се, ненадано, у озбиљном проблему. Како кажу, од јуче стоје заробљени у колони дугој готово 20 километара и не мрдају ни метар.

Како кажу возачи теретњака који стоје у колони, не знају шта се дешава, а полако им понестаје хране и воде.

- Од 18 сати јуче нисам ни упалио камион, нисмо мрднули ни метар. Ми смо заробљени на три километра и 300 метара од граничног прелаза, а колона иза нас је дуга скоро 20 километара. Не назире јој се крај - прича Дејан који каже да су возачи нервозни:

- Остајемо без хране, пића, а не знамо шта се дешава, нико нам ништа не говори. Нико не мисли на нас.

На граничном прелазу Келебија кажу да су "свесни проблема", али да они не могу ништа да ураде, јер је у питању неки "проблем са мађарске стране" прелаза.

Они додају да задржавања има, "али не толико колико кажу камионџије".

- Задржавања на граници су око пет сати. Наши саобраћајци регулишу саобраћај и радимо на томе да се ситуација нормализује - додају они.

Градина

На ауто-путу Е-80, од косине Градиње до граничног прелаза Градина у зауставној траци од синоћ је формирана колона теретних возила која чекају да изађу из земље.

ЈП Путеви Србије саветују возачима да због своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)