ДУГО ЋЕ СЕ ПРЕПРИЧАВАТИ: Спектакл на Вимблдону!

М.М.

29. 06. 2022. у 09:12

Енди Мари и Џон Изнер састаће се у другом колу Вимблдона.

ДУГО ЋЕ СЕ ПРЕПРИЧАВАТИ: Спектакл на Вимблдону!

ФОТО: АП

Шта рећи о Американцу, човек је оставио неизбрисив траг "белом спорту" 2010. године управо на теренима "Ол Ингланд клуба".

Било је то прво коло Вимблдона пре тачно 12 година, наизглед један сасвим обичан меч, који се, испоставиће се, никада неће поновити.

<

Са друге стране мреже стајао је квалификант Николас Мау, солидан играч на трави, али без превеликих успеха.

Дуел се играо на малом терену "број 18" који је временом постао центар збивања, сви су желели да присуствују, а места је било само за оне најбрже, јер је на Вимблдону правило у првој недељи да карта из те категорије само не важи за централни и терен "број 2", све остало можете посећивати.

Меч се играо 3 дана уз чак 11 сати активне игре, играла су се невероватна 183 гема, а последњи сет је завршен резултатом 70-68.

Момци су успели нешто што је такође незапамћено у тенису, успели су да "покваре" и семафор који се зауставио при резултату 47-47 у петом сету, организатори су касније објаснили да је програмиран да показује до тог резултата и да ће бити поправљен.

FOTO: AZcentral/USA today

При резултату 50-50, почео је да мери од нуле, а публика је морала из главе да додаје по 50 гемова играчима на сваки одиграни.

Брдо рекорда је оборено у том мечу, од којих је један у броју одсервираних ас удараца, Изнер је одсервирао 113 док се Мау зауставио на "само" 103.

Једно је сигурно, ова имена ће се памтити док је "белог спорта", а терен "број 18" ће остати упамћен, без обзира на величину, као један од најбитнијих терена у историји.

Изнеров данашњи противник је Енди Мари, момак који има далеко трофејнију каријеру и који је миљеник домаће публике.

Биће интересантно гледати меч, правила су промењена тако да можемо бити "мирни" и сигурни да ће се меч завршити у догледно време.

Верујемо да ће оба тенисера узети по сет.

НАШ ТИП: Мари - Изнер US 4-5 (квота 1,65)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИМАМ 40 И ЈОШ САМ НЕВИНА: Атрактивна атлетичарка изненадила свет признањем - навела и разлоге