НАПРЕД, ЛАЦИ! Ђере први излази на терен од наших

Н. Р.

27. 06. 2022. у 09:30

СРПСКИ тенисер састаће се у првом колу са Алехандром Табиљом.

НАПРЕД, ЛАЦИ! Ђере први излази на терен од наших

Фото: Г.Ч.

Ђере је у овогодишњој сезони на трави одиграо три меча, а биланс му је једна победа (предаја Хенрија Свиреа у првом сету) и два пораза. Србин је играо против два изразито тешка противника - Карена Хачанова и Ника Кирјоса.

Ђере је против Руса у првом сету имао два брејка више, те је у једном тренутку и сервирао за победу, међутим, није искористио две сет лопте, што је касније Хачанов знао да искористи, узевши уводни сет у тајбрејку. Уследио је пад самопоуздања, губитак сервис гема на старту другог сета, па је двадесетшестогодишњи Рус меч привео крају без већих проблема. Сусрет против Ника Кирјос, талентованог Аустралијанца који тренутно важи за једног од најбољих и најнеугоднијих тенисера на свету када је у питању травната подлога, Ђере је одиграо на изразито високом ниво. После победе у првом сету, па губитка два наредна у тајбрејку, Ђере није тријумфовао у овом дуелу, али је можда овакав меч прекретница за српског тенисера, тренутак да заволи зелену подлогу и крене да остварује добре резултате на њој.

<

FOTO: M. Vukadinović

Упркос поразу у поменута два меча, Ђере је засигурно увидео своје потенцијале и могућност да игра са најбољима. На супротном делу терена имамо играча који наводи да му је Вимблдон омиљени турнир, упркос томе што се ове година нашао по први пут у главном жребу и чињенице да истиче шљаку као омиљену подлогу, баш као и Ђере. Леворуки Чилеанац не представља неког ко може задати превише проблема на сервису, те ће, сходно томе, потенцијално имати проблема у том делу игре, а управо ту Србин мора тражити своју прилику. Са друге стране, Ђере је показао да његов сервис може бити и те како добар на трави (Кирјос је за цео меч имао две брејк лопте, није искористио ниједну), па ће Табиљо имати проблема на ритерну уколико Србина буде слушао први сервис.

Судећи по претходним играма, наш тенисер је знатно комплетнији у скоро свим сегментима игре у односу на Табиља, а додатна предност може бити и самопоуздање које је одличним партијама Србин стекао, а опуштенија и сигурнија рука прави разлику у оваквим сусретима, па претпостављамо да ће Ђере наставити са сјајним ударцима и мноштвом винера. Уколико Ласло задржи стрпљиву игру из претходног меча, нападе у правом тренутку и сервис који је умало избацио фаворизованог Кирјоса на Мајорки, шансе за победу Табиља биће изразито мале.

НАШ ТИП: 2 (квота 1,47)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Пољак је најопаснији на бетону!