ДЕЛЕГАЦИЈА НВО "ХЕЛВЕТАС" ПОСЕТИЛА ЋУПРИЈУ: Швајцарци разговарали са општинским руководством о заједнички реализованом пројекту

З. Рашић

21. 05. 2021. у 19:47

НАКОН успешног окончања пројекта од јавног значаја „Директно укључивање грађана“ који су заједнички финансирали швајцарска невладина организација „Хелветас“ и Ћуприја, делегација ове НВО на челу са директором Александром Грунауером посетила је ову општину и разговарала са њеним руководством.

ДЕЛЕГАЦИЈА НВО ХЕЛВЕТАС ПОСЕТИЛА ЋУПРИЈУ: Швајцарци разговарали са општинским руководством о заједнички реализованом пројекту

ФОТО: Општина Ћуприја

Председник ћупријске општине Јовица Антић рекао је да је задовољан одличном заједничком сарадњом на пројекту, те да је убеђен да ће наставити заједнички рад кроз овакве, али и друге пројекте од јавног значаја.

Пројекат „Директно укључивање грађана“ остварен је у оквиру програма „Реформа пореза на имовину“ тако што су заједнички финансиране две грађанске иницијативе, а део који је уложен из општинског буџета заправо је приход прикупљен наплатом пореза на имовину. На овај начин Славијански парк добио је спортске и забавне садржаје, док је у селу Мијатовац финансирана изгардња такозваног дечјег кутка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)