НОВИ ПРОЈЕКАТ У ДИГИТАЛИЗАЦИЈИ ПОЉОПРИВРЕДЕ: Пријава штете путем мобилне апликације "ДДОР Тера"

З.Грумић

20. 05. 2021. у 17:32

ЗБОГ повећаног ризика од штете у пољопривреди изазване природним катастрофама, Институт „Биосенс“ у Новом Саду и ДДОР осигурање развили су мобилну апликацију „ДДОР Тера“ која ће пољопривредним произвођачима омогућити пријаву штете одмах по нежељеном догађају.

НОВИ ПРОЈЕКАТ У ДИГИТАЛИЗАЦИЈИ ПОЉОПРИВРЕДЕ: Пријава штете путем мобилне апликације ДДОР Тера

ФОТО: Прес служба покрајинске владе

Дигитална платформа и мобилна апликација, које омогућују једноставнију и ефикаснију процену штете на осигураним усевима и плодовима, представљени су данас на конференцији за новинаре.

- Наставићемо да подржавамо све пројекте који имају циљ да заштите пољопривредна газдинства од елементарних непогода најсавременијом опремом - изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Како је наведено у саопштењу, он је истакао да ће Покрајинска влада ове и наредне године инвестирати готово 20 милиона евра у аутоматизацију система противградне заштите на територији Војводине и додао да ће тај посао бити завршен до краја 2022. године.

Директор Института „Биосенс“ Владимир Црнојевић сматра да је нови пројекат значајан корак на дугом путу дигиталне трансформације пољопривреде.

- Овај пројекат има велики потенцијал да убрза процес дигитализације и буде узор осталим актерима у области пољопривреде да храбрије прихвате изазове које будућност доноси – рекао је Црнојевић.

Председник Извршног одбора ДДОР осигурања Ђорђо Маркеђани је поручио да ће та дигитална платформа бити унапређивана како би пољопривредницима биле доступне правовремене информације.

-На овом путу даљег развоја, рачунамо на знање и искуство „Биосенса“ као и на активно учешће државних институција.  "ДДОР Тера" је јединствено технолошко решење намењено пољопривредним произвођачима, који од сада могу да на паметном телефону имају преглед својих активних полиса осигурања усева и плодова, као и да брзо и лако пријаве штету на свом пољу или у воћњаку. Апликација је бесплатна за све осигуранике ДДОР осигурања са полисама које покривају њихове усеве и плодове.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)