ВЛАДА ФИНАНСИРА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ШКОЛЕ У СВИЛАЈНЦУ: Укупна вредност радова око 24,5 милиона динара

З. Глигоријевић

20. 05. 2021. у 14:12

ОПШТИНА Свилајнац данас је у Влади Републике Србије потписала уговор са Министарством рударства и енергетике о додели средстава за реконструкцију ОШ "Стеван Синђелић" у селу Војска.

ВЛАДА ФИНАНСИРА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ШКОЛЕ У СВИЛАЈНЦУ: Укупна вредност радова око 24,5 милиона динара

Фото: СО Свилајнац

Укупна вредност радова је око 24,5 милиона динара, од којих ће 14,7 милиона динара обезбедити Влада Републике, док ће 9,8 милиона динара бити уложено из локалне касе.


- Ово је прва велика реконструкција школе у селу Војска после 35 година. Биће урађена комплетна фасада са термоизолацијом, замењена спољашња столарија и олуци, биће урађена термоизолација на таваници, реконструкција котла и грејних инсталација и постављена нова унутрашња расвета. Тако ће ова установа добити боље услове за рад својих ученика, али и својих запослених – оценила је заменик председника општине Драгана Радевић, која је потписала уговор у Влади Републике Србије, који јој је уручила прва потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.

- Општине које су добиле средства треба да служе као пример другим општинама. Добиле су средства јер су биле брзе, ефикасне и инвентивне у својим пројектима и тачно су знале шта желе и за које намене су им потребна средства – рекла је министарка Михајловић.
Свилајнац је једна од 20 општина која је потписала уговор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)