НА “ДОБОШУ” ТРИ ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА: У Новом Пазару, после дводневне расправе, договорено - град продаје вишак имовине

Н. КОЧОВИЋ

18. 05. 2021. у 19:37

СКУПШТИНА Новог Пазара је усвојила одлуку о продаји просторија три јавна предузећа у центру града, као и објекта у којем је тренутно смештена РТВ Нови Пазар по почетној цени од 3,3 милиона евра.

НА “ДОБОШУ” ТРИ ЈАВНА ПРЕДУЗЕЋА: У Новом Пазару, после дводневне расправе, договорено - град продаје вишак имовине

Фото: Н. Кочовић

На јавној лицитацији ће бити понуђене просторије у Улици 28. новембра, где су тренутно смештене управе ЈКП "Водовод и канализација", "Градска топлана" и "Градска чистоћа", укупне површине 282 квадрата, по почетној цени од два милиона евра.

У склопу исте зграде, на продају је и 17 квадрата у којима је тренутно пицерија, по цени од 121.800 евра, као и 58 квадрата које користи један кафеџија, по цени од 474.900 евра. Локални парламент нуди и парцелу од 10,5 ари и зграду од 1.755 квадрата у којој је смештена РТВ Нови Пазар, по цени од 797.000 евра. Поред тога, планиран је и продаја плаца од четири и по ара у Доситејевој улици, за нешто мање од 64.000 евра.

- Продајемо оно што су изградили очеви и дедови, само да бисмо закрпили рупе у буџету - сматра шеф одборничке групе опозиционе СПП Един Зећировић.

Ахмедин Шкријељ из СДА Санџака сматра да је градска имовина потцењена, док члан Градског већа Февзија Мурић тврди да су неке почетне цене, чак, и веће од реалних.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)