РЕЦИТАТОРСКА СМОТРА У НЕГОТИНУ: Такмичење одржано преко интернета

С.Ј.М.

18. 05. 2021. у 13:38

ДУШАН Мишић, ученик ОШ „Бранко Радичевић“, Ања Тричковић из ОШ „Вера Радосављевић“ и Стефан Христов из Пољопривредне школе „Рајко Боснић“", најбољи су рецитатори општине Неготин.

РЕЦИТАТОРСКА СМОТРА У НЕГОТИНУ: Такмичење одржано преко интернета

Фото: С. М. Ј.

У категорији ученика млађег узраста поред Мишића награђени су и Сара Шкодрић из ОШ „Павле Илић Вељко“ из Прахова, која је освојила друго, као и Леа Рајић из ОШ „Вера Радосављевић“, трећепласирана.

Жири у саставу, мр Верица Ракоњац Павловић, професор српског језика и књижевности из Београда, Предраг Грбић, глумац и Мирослав Стојменовић, професор српског језика и књижевности из Зајечара похвалили су у категорији ученика од првог до четвртог разреда основне школе Николину Јеврић, ученицу ОШ „Вера Радосављевић“.

Ања Тричковић, ученица ОШ “Вера Радосављевић” освојила је прво место у средњој категорији у којој се такмиче ученици од петог до осмог разреда, Марија Маринковић, ученица ОШ „Вук Караџић“ друго, а Софија Видановић из ОШ „Вера Радосављевић“ треће место.

У старијој узрасној категорији средњошколаца Стефан Христов из Пољопривредне школе „Рајко Боснић“ освојио је прво, а гимназијалке: Милица Јевремовић друго, Милица Ћосић, треће и Миа Станковић четврто место.

Сви они ће се 19. маја такмичити и на окружној смотри чији су домаћини Дом културе „Стеван Мокрањац“ и Народна библиотека „Доситеј Новаковић“, а које ће под покровитељством општине Неготин, такође, бити одржано онлајн.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)