ТРУБАЧИ "ГРУВАЈУ" У АВГУСТУ: Одређен датум јубиларног Драгачевског сабора

В.Илић

18. 05. 2021. у 13:23

СВЕ је извесније да ће ове године бити одржана највећа трубачка фешта на свету – Сабор трубача у Гучи.

ТРУБАЧИ ГРУВАЈУ У АВГУСТУ: Одређен датум јубиларног Драгачевског сабора

Фото: Новости

Организатори су већ одредили датум светковине - од 12. до 15. августа, када би трубачком престоницом, ако буде дозволила епидемиолошка ситуација, требало да одјекну трубе најбољих трубачких оркестара из Србије, и то по јубиларни, 60. пут. Уколико се, ипак, догоди да стање са корона вирусом буде неповољно, смотра лимених инструмената биће одржана онлајн.

Драгачевци најављују да је комплетан програм Драгачевског сабора трубача спреман, те да се надају и да ће он овог лета бити у потпуности и реализован.

-Првог дана традиционлано ће се одржати такмичење младих трубачких састава из Србије, петак је резервисан за концертне садржаје,поноћни концерт и дефиле учесника. Субота је дан са највише програмских садржаја, када имамо и драгачевску свадбу и финално такмичење трубачких оркестара као централни програм, због којег се сви и окупљамо у Гучи- казала је Маријана Луковић, организатор за развој и промоцију туристичке понуде, додавши да су у организацију јубиларног Сабора укључени највећи културни експерти у Србији, па ће манифестација бити обогаћена културним и изворним садржајима, како би се Сабору вратила изворност, односно “да буде онакав као некада што је био - културно стециште у Србији”.

Викенд после феште у Гучи, следи Сабор виолиниста у Прањанима, односно ова светковина би требало да буде одржана од 20. до 22. августа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)