МЕСЕЧНО ПО 10.000 ДИНАРА: Краљево и ове године помаже своје најбоље студенте

Г. Ћ.

17. 05. 2021. у 15:28

ПЕДЕСЕТ најбољих студената из Краљева у школској 2020/2021. години који су учествовали на конкурсу Градске управе, добиће стипендије од по 10.000 динара у десет месечних рата.

МЕСЕЧНО ПО 10.000 ДИНАРА: Краљево и ове године помаже своје најбоље студенте

Фото: Горан Шљивић

Већ пуних шест година краљевачка локална самоуправа на овај начин помаже своје најбоље студенте. Према утврђеним критеријумима, комисија је од 80 пријављених, доделила 50 стипендија студентима чији је просек оцена од 8,82 до 10,00.

У Свечаној сали Градске управе уговоре о додели десетомесечних стипендија са најбољим краљевачким студентима потписао је градоначелник др Предраг Терзић.

- Важно је да локална самоуправа настави да помаже наше најбоље студенте који се школују у Универзитетским центрима у Београду, Нишу, Новом Саду и Крагујевцу и надам се да ће се велики број њих вратити да живи и ради у Краљеву – рекао је градоначелник Терзић овом приликом. - Деценијама у назад најбољи краљевачки студенти су куповали карту у једном правцу јер су после завршених студија остајали у градовима где су студирали. Данас, када смо отворили нове фабрике и фирме, створили смо услове да у њима наши најбољи студенти пронађу себи место и да овде граде своју каријеру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)