ЛАВОВСКА БОРБА ЗА СВАКОГ ПАЦИЈЕНТА: Медицинске сестре и техничари – Јунаци нашег доба

В. Митрић

15. 05. 2021. у 09:31

И ОВЕ године Међународни дан медицинских сестара и техничара протиче у борби против ковида.

ЛАВОВСКА БОРБА ЗА СВАКОГ ПАЦИЈЕНТА: Медицинске сестре и техничари – Јунаци нашег доба

Фото: ОБ Шабац

Невоља на коју нико није остао имун, научила нас је колико је важно заједништво.

Ослоњени једни на друге, сједињени безграничним поверењем, научили сте нас како изгледа бити несаломив и одлучан, порука је коју је управа Опште болнице упутила сестринству поводом њиховог дана, који пада на дан Светог Василија Острошког, па остаје, често, у сенци других светковина.

- Од првог дана били сте на челу борбе - поручено је сестрама и техничарима Опште болнице у Шапцу, али и јавности да се зна.

- Нисте дозволили да вас страх од непознатог савлада. Нисте дозволили да болест превлада. А много вас је који су се у тој борби разболели. Враћали сте се и настављали битку. Још преданије. Давали све од себе да се пацијенти о којима сте бринули, што пре врате својим домовима. Међу вама су и они који данима нису видели своје породице, своју децу, родитеље, нештедимице борећи се за нечију мајку, сестру, оца, брата, баку … Несебично делећи саосећајност и људскост када је било најпотребније. Тешили, развејавали страхове и црне слутње осмехом, подршком, уливали наду Свако од вас је јунак. И они међу вама који су можда били несигурни у себе, показали су се као немилосрдан противник невидљивом у овом планетарном изазову. Научили сте нас шта је снага и храброст и да сте достојни најхуманије међу свим професијама. И да се учење не завршава у школској клупи. И да се на вас треба угледати.

За њихово пожртвовање, како је наведено, "мало је хиљаде аплауза да одзвањају годинама".

- Недовољно је речи којима се може исказати захвалност за ваше прегалаштво, а надасве за посвећеност и стрпљење које сте подарили сваком пацијенту. Драге наше медицинске сестре и техничари, уз овај дан, ваш је и сваки наредни дан - истичу у ОБ у Шапцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)