ТРАЖИ СЕ 12 БУДУЋИХ ВАТРОГАСАЦА: Конкурс за оспосовљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова у Расинском округу

С.БАБОВИЋ

12. 05. 2021. у 18:30

ПОЛИЦИЈСКА управа Крушевац примиће 12 полазника програма стручног оспособљавања за обављање ватрогасно-спасилачких послова, предочено је у овој управи.

ТРАЖИ СЕ 12 БУДУЋИХ ВАТРОГАСАЦА: Конкурс за оспосовљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова у Расинском округу

Фото: С. Бабовић

Како је прецизирано,предвиђен је пријем четири ватрогасца-спасиоца у оквиру Ватрогасно-спасилачке јединице у Крушевцу, по три за Ватрогасно спасилачко одељење у Александровцу,колико и у Брусу и два у Ћићевцу.

 Право учешћа на конкурсу имају сви који испуњавају следеће услове имају сви држављани Србије, који најмање годину дана имају пребивалиште на територији организационе јединице за коју је расписан конкурс, до дана закључења конкурса.

 Међу другим критеијумима су и старост кандидата од 19 до 30 година, “завршено средње образовање и васпитање”, да не постоје безбедносне сметње за заснивање радног односа у Министарству унутрашњих послова,важећа национална возачка дозвола за управљање моторним возилом „Ц“ категорије и испуњавање посебних услова,који се односе на здравствене, психо-физичке и базично-моторичке способности.

- Право учешћа на конкурсу има и лице које похађа завршну годину средње школе, уз обавезу да најкасније до 01.07.2021. године достави оверену фотокопију дипломе о завршеном средњем образовању и васпитању,као   и лице које поседује важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом „Б“ категорије, а није положило возачки испит „Ц“ категорије, уз обавезу да возачки испит положи у року од 18 месеци од дана завршетка основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица-наводе у крушевачкој полицији.

Избор кандидата за полазнике курса на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица спроводи комисија коју именује министар унутрашњих послова.Конкурс траје до 25. маја 2021. године.

Детаљи о конкурсу се могу наћи на сајту Министарства унутрашњих послова http://www.mup.gov.rs  и сајту Центра за основну полицијску обуку http://www.copo.edu.rs.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)