У ПЛАНУ УКИДАЊЕ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: У Лесковцу мањи број заражених - вакцинација даје резултате

И.М.

12. 05. 2021. у 12:48

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација у Лесковцу више није неповољна већ је прешла у несигурну, па је могуће да, уколико се такав тренд настави, наредне седмице буде укинута ванредна ситуација уведена због спречавања ширења заразе опаким вирусом.

У ПЛАНУ УКИДАЊЕ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: У Лесковцу мањи број заражених - вакцинација даје резултате

Фото: И.М.

- Из недеље у недељу бележи се пад новорегистрованих случајева, пад броја особа које су на болничком лечењу као и броја прегледа у ковид амбулантама. Можемо рећи да вакцинација грађана даје резултате. До сада је трећина одраслих становника примило прву дозу, док је четвртина вакцинисана са обе дозе. Потребан нам је још већи обухват како би се достигао колективни имунитет. Позивам грађане да се вакцинишу, а на располагању су им све вакцине – казала је др Александра Николић, директорка лесковачког Завода за јавно здравље.

Ова установа добила је од Владе Србије замрзивач за чување „Фајзер“ вакцине чија је вредност 15.000 евра. У Лесковцу је у последња 24 часа потврђено шест нових случајева инфекције од 154 резултата који су стигли из референтних лабораторија. Проценат позитивности је најмањи у последња три месеца и износи 3,8 одсто.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)