КОРОНА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминула једна особа, у болници 17 пацијената

М. Б.

12. 05. 2021. у 09:50

У „ЦРВЕНОЈ“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу, нажалост је преминула једна особа, годишта 1935. у последња 24 сата. У три одељења те зоне, тренутно се лечи 17 пацијената.

КОРОНА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминула једна особа, у болници 17 пацијената

Фото: М.Б.

- По четири су хоспитализована на Грудном и Интерном одељењу, деветоро на Неурологији. Позитиван тест на корона вирус има њих 14, троје негативан. Током протекла 24 часа, једног пацијента превезли смо у ковид болницу у Батајници, један је интубиран на респиратору, један је на „high-flow“ апарату са високим протоком кисеоника. У том периоду, пријема нових пацијената на лечење у „црвену“ зону није било, док су четири отпуштена на кућно лечење – изјавио је данас др Предраг Шутић, вд. директора те болнице.

По последњим подацима из Дома здравља у Горњем Милановцу, укупан број оболелих од ковида-19 у актуелном пику епидемије је 3.262, од којих је 1.495 излечено.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је 3.262 лица, уз нажалост 118 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)