РЕАГЕНСИ ЗА ЛАБОРАТОРИЈСКУ ДИЈАГНОСТИКУ: Донација ИОМ за болницу у Грачаници

Д. Зечевић

11. 05. 2021. у 17:14

ПРЕДСТАВНИЦИ Међународне организације за миграције (ИОМ) и Општине Грачаница, допремили су болници у Грачаници реагенсе за лабораторијску дијагностику, односно обављања неопходних анализа у праћењу оболелих од Ковида-19.

РЕАГЕНСИ ЗА ЛАБОРАТОРИЈСКУ ДИЈАГНОСТИКУ: Донација ИОМ за болницу у Грачаници

Фото: Д. З.

Како наводе из општине Грачаница, овој здравственој установи испоручени су реагенси за Д-димер, ЦРП и Тропонин а пројекат спроводи Канцеларија ЕУ у Приштини у сарадњи са ИОМ-ом, док је Општина Грачаница суфинансијер. Реагенси су предати директору ове здравствене установе проф. др Братиславу Лазићу, а испоруци је присуствовао и председник општине Грачаница Срђан Поповић који је споразум о донацији са шефицом ИОМ-а Аном Ростовском потписао пре месец дана.

Фото: Д. З.

-Уручењем реагенаса ефикасно смо извршили све обавезе из споразума, што је потврда добре сарадње са ИОМ-ом и болницом у Грачаници. У овој тешкој ситуацији, у време пандемије, веома је важно да кординишемо и радимо у циљу побољшања здравствених услова за наше грађане. Овим показујемо да нам је њихово здравље веома важно- казао је председик Поповић, док директор болнице проф. др Братислав Лазић истиче да квалитетну сарадњу са Општином Грачаница и председником Срђаном Поповићем очекује и убудуће, „јер је она важна за фунцконисање здравствених установа, али и квалитетно збрињавање становништва посебно у време пандемије коронавируса“.

Фото: Д. З.

-Реагенси ће допринети још стабилнијем раду наше установе, јер се највише користе управо у дијагностици и лечењу инфицираних Ковидом-19-истакао је др Лазић и додоао да ово није једина донација која се дешава посредством Општине Грачаница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)