ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ ТРГОВИШТЕ МИЉАНА ЗЛАТКОВИЋ: "Оснаживање здравственог система приоритет свих приоритета"

Ј. С.

11. 05. 2021. у 11:33

МИНИСТАРСТВО здравља и локална самоуправа заједничким снагама од почетка пандемије готово свакодневно раде на оснаживању општинског здравственог система.

ПРЕДСЕДНИЦА ОПШТИНЕ ТРГОВИШТЕ МИЉАНА ЗЛАТКОВИЋ: Оснаживање здравственог система приоритет свих приоритета

Фото: Ј.С.

Од униформи до савремене апаратуре, здравствени систем је оснаживан све у циљу пружања подршке лекарима, ради пружања квалитетније примарне здравствен заштите пацијентима из овог краја.

- Министарство је донирало нашем Дому здравља нови скенер, да би општина одмах помогла куповином штампача за њега. Добили смо и нови ултразвук. Недавно смо купили и апарат за утврђивање д димера, анализе која је неопходна у лечењу ковида – каже  председници општине Трговиште госпођа Миљана Златковић.

Она додаје да је општина у сваком тренутку из скромног буџета пратећи потребе здавственог система издвајала значајну суму новца за потребе Дома здравља у коме ради 13 лекара, који су успели да не занемарујући друге пацијенте обуку скафандере и крену борбу са ковидом.

Фото: Ј.С.

- Сада смо успели да обезбедимо бесконтакте топломере као и оксиметре за сваког лекара., као и пумпе за дезинфекцију санитетских возила. То је опрема која није била уобичајена у Домовима здравља али је пандемија наметнула потребу и ми смо успели да испратимо захтеве наших лекара јер нам је здравље наших суграђана приоритет свих приоритета – Каже Миљана Златковић.

Само од почетка ове године око милион динара је издвојене за потребе јачања здравственог система. У овој општини која броји око 5000 становника од почетка пандемије регистровано је 548 оболелих од коронавируса. Девет људи изгубило је битку са ковидом. Процес имунизације одвија се добро па је до овог тренутка вакцинисано чак 1876 мештана овог краја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)