СВЕЧАНО У ЧАСТ ДАНА ПОБЕДЕ: Зрењанин одао почаст борцима Црвене армије

Б. Г.

09. 05. 2021. у 15:18

Одавањем почасти борцима Црвене армије, погинулим у борбама за ослобођење Зрењанина и свим жртвама Другог светског рата у Зрењанину је обележена 76. годишњица победе над фашизмом, а специјални гост градоначелника Симе Салапуре, био је саветник у амбасади Руске Федерације и Трговинском представништву Руске Федерације у Србији Алексеј Таровскиј, који је у Зрењанин дошао са ћеркама и свом домаћину уручио Георгијевску црно-наранџасту ленту, која у Русији симболизује храброст, витештво, врлину и победу и обавезно се ставља на ревер поводом Дана победе.

СВЕЧАНО У ЧАСТ ДАНА ПОБЕДЕ: Зрењанин одао почаст борцима Црвене армије

Фото: град Зрењанин

Таровскиј је затим одао почаст својим сународницима и положио венац на спомен-костурницу борцима Црвене армије у спомен парку на Багљашу, где је сахрањено 220 бораца Другог украјинског фронта, погинулих у борбама за ослобођење Зрењанина и околине, у првим данима октобра 1944. године.

Фото: град Зрењанин

- Зрењанин се крупним и сигурним корацима враћа на место водећих градова у Србији по привредном развоју, уз реализацију највеће директне стране инвестиције у Србији, ускоро ћемо моћи да се подичимо новим ауто путем, а све је то захваљујући нашим славним прецима, њиховој херојској борби и великој победи над фашизмом пре 76 година - нагласио је градоначелник Симо Салапура.

Фото: град Зрењанин

Занимљиво, по традицији и ове године сцечаној церемонији присуствовао је  94-годишњи Зрењанинац, Саво Радовановић један од ретких живих учесника и сведока Другог светског рата и носилац више ратних одликовања. Са 16 година ступио је у диверзантску јединицу, а ратни пут га је водио по бројним босанским ратиштима, све до пробоја Сремског фронта 1945. године и завршних ратних операција у тадашњој држави, у Словенији, а за време.рата два пута је био рањен.

Фото: град Зрењанин

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)