СЕТ ОЛАКШИЦА ЗА УГОСТИТЕЉЕ У КОВИНУ: Умањена закупнина општинског простора и накнада за летње баште

Ј. Ј. БАЉАК

07. 05. 2021. у 21:13

ОПШТИНА Ковин припремила је сет олакшица за локалне угоститеље и мале предузетнике, како би им помогла да превазиђу потешкоће у пословању у овим сложеним епидемиолошким условима.

СЕТ ОЛАКШИЦА ЗА УГОСТИТЕЉЕ У КОВИНУ: Умањена закупнина општинског простора и накнада за летње баште

Фото: Ј Ј. Баљак

До тога је дошло након што су незадовољни представници угоститеља и власника радњи одржали састанак са председницом општине Сањом Петровић.

Одборници у локалној скупштини једногласно су усвојили одлуку да се, почев од 15. маја, свим угоститељима умањи накнада за коришћење простора на јавним површинама за постављање летњих башти, и то за 80 одсто. Та одлука ће важити до 30. септембра.

У овом сету олакшица нашли су се и предузетници и привредници, који користе простор у власништву Општине Ковине. Њима ће износ закупнине бити умањен за 50 одсто до краја године.

- Подршка предузетницима посебан је изазов за сваку локалну самоуправу, јер се локални буџет добрим делом пуни захваљујући њиховом раду. Зато планирамо да пружимо подршку и осталим категоријама, које нису обухваћене садашњим бенефитима – каже председница Сања Петровић.

Она је најавила да је у плану припрема новог сета олакшица за оне који су се до појаве пандемије успешно бавили сеоским туризмом, поготово великом броју домаћинстава у Скореновцу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)