ОД 7. МАЈА: Сеоске амбуланте у општини Неготин поново почињу са радом

С.М.Ј.

06. 05. 2021. у 15:08

АМБУЛАНТЕ у неготинским селима од петка, 7. маја поново почињу са радом будући да је епидемиолошка ситуација знатно боља него у протеклом периоду.

ОД 7. МАЈА: Сеоске амбуланте у општини Неготин поново почињу са радом

Фото: С. М. Ј.

Рад у сеоским амбулантама биће организован за сада једном недељно, имајући у виду и даље потребу за потпуним ангажовањем медицинских радника, на ковид одељењима овдашње болнице, у ковид амбуланти али и на пунктовима за вакцинацију у Неготину и у крајинским селима.


Планирано је да две екипе Здравственог центра Неготин буду ангажоване у петак 7. маја, у Уровици, Слатини Душановцу и Дупљану. У понедељак 10. маја две екипе радиће у амбулантама у Јабуковцу, Вратни, Михајловцу и Малој Каменици. У уторак ће амбуланте бити отворене у селима Мокрање, Речка и Чубра, у четвртак Мокрању 13. маја у Прахову, а у петак 14. маја у Јасеници, Штубику и Плавни.

Здравствени центар Неготин покрива територију од 39 месних заједница, а амбуланте има у 31 селу. Пре пандемије амбуланте су, са изузетком Уровице, Јабуковца, Кобишнице, Штубика, Радујевца, Прахова, Душановца и Сикола које имају већи број пацијената и у које лекари долазе двапут седмично, радиле по један дан у недељи.

О здрављу чак 3.800 мештана, колико је здравствених картона у 31 амбуланти у општини Неготин, брине 17 лекара Здравственог центра, који раде и у амбулантама примарне здравствене заштите у Неготину, али су редовно и на терену по селима по раније утврђеном распореду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)