ПРЕМИНУО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ, "ЦРВЕНА" ЗОНА ЛЕЧИ 21: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

М. Б.

06. 05. 2021. у 14:03

У "ЦРВЕНОЈ2 зони Опште болнице у Горњем Милановцу, преминула је, нажалост, још једна особа, годишта 1935.

ПРЕМИНУО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ, ЦРВЕНА ЗОНА ЛЕЧИ 21: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

Фото: М.Б.

Према последњем пресеку, током минула 24 сата, у та њена три ковид одељења, тренутно се лечи 21 пацијент.

- На Грудном одељењу хоспитализовано је седморо, девет на Неурологији и пет на Интерном. Позитиван тест на корона вирус има 19, двоје негативан. У последња 24 часа, на лечење су примљене две особе, са симптомима који указују на могућу инфекцију тим вирусом. На кућно лечење отпуштено је седам пацијената – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Милановачки Дом здравља саопштио је до сада расположиве податке, по којима (до јуче, 5. маја) овде има још пет особа, заражених корона вирусом. Како наводи др Александар Чивовић, в.д. директора ове установе, укупан број оболелих од ковида-19 у актуелном пику епидемије овде је 3.231, од којих је 1.474 излечено.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је укупно 3.231 лица, уз нажалост 116 смртних жртава.

Од почетка имунизације у овом крају, вакцинисано је укупно 11.733 заинтересованих, док их је ревакцинисано 8.567.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)