ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ИНКУБАТОР ЗА СТАРИЈЕ: У Геронтолошком центру у Суботици формира се центар за предузетништво

Ј.Л.

05. 05. 2021. у 22:43

УПРКОС ограничењима које је донела епидемиолошка ситуација, уз поштовање свих прописаних мера, Геронтолошки центар у Суботици континуирано реализује активности из пројекта „Прекогранични инкубатор предузетништва за старије - Сениор-Ин”.

ПРЕДУЗЕТНИЧКИ ИНКУБАТОР ЗА СТАРИЈЕ: У Геронтолошком центру у Суботици формира се центар за предузетништво

Фото: Ј.Л.

" Пројекат се реализујеу оквиру ИНТЕРРЕГ – ИПА" Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија, трајаће годину и по дана и његова вредност је више од 200 хиљада евра.

По речима Бранкице Тешановић, директорке Геронтолошког центра, у току је анкетирање три стотине испитаника у Севернобачком округу о знању и вештинама којима располажу, а које би могле бити полазна основа за њихово предузетничко самостално ангажовање у оквиру Предузетничког инкубатора за старије.

-Томе ће претходити обуке у оквиру Предузетничог инкубатора, који ће бити установљен такође у оквиру овог пројекта, где ће им за развијање предузетничких идеја на располагању бити наши запослени, који ће претходно проћи обуку за стручну подршку будућим предузетницима- објашњава Бранкица Тешановић.

Фото: Ј.Л.

 

Слично истраживање и активности на истом броју испитаника спроводи се и са друге стране српско-мађарске границе, у Жупанији Чонград, а реализује га партнерска установа Центар за социјалну заштиту Града Сентеша.

Током реализације пројекта биће изабрано 20 полазника, старијих од 50 година и особе са инвалидитетом, са обе стране границе за обуку у предузетништву.

-Они представљају теже запошљиве категорије становништва , због чега могу да рачунају и на већу подршку државних органа у покретању сопственог бизниса, како Националне службе за запошљавање на републичком, тако и Секретаријата за привреду и туризам на покрајинском нивоу – истакла је Тешановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)