ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ ИЗ ДИМИТРОВГРАДА: Епидемијска ситуација у Пиротском округу и даље неповољна

В.Ћ

05. 05. 2021. у 22:12

ОД ПОЧЕТКА вакцинације, у Пиротском округу вакцинисано је 23.535 особа,од којих је обе дозе примило 18.703 грађана. Укупно је дато 42.238 доза свих вакцина.

ПРЕМИНУО ПАЦИЈЕНТ ИЗ ДИМИТРОВГРАДА: Епидемијска ситуација у Пиротском округу и даље неповољна

Фото: В.Ћ.

Према подацима пиротског ЗЗЈЗ , јуче и данас је регистровано 20 лабораторијски потврђених случајева заразе, а на тестирање је послато 43 сумњивих брисева. Током епидемије ковид је тестовима потврђен код 5.573 особа у округу, међу којима је највише заражених било из Пирота, затим из Беле Паланке, па Димитровграда и на послетку из Бабушнице. Битку са последицама заразе изгубио је 231 грађанин.

Од 1. априла до данас преминула су 43 грађана. На лечењу у ковид јединици пиротске Опште болнице тренутно је 24 болесника,а један из Димитровграда је преминуо.

У ковид амбуланти пиротског Дома здравља обављен је 101 преглед, од којих је 31 први, а 70 контролних. Мера кућне изолације данас је наложена за 21 особу, а укинута за 18. У Центру за контролу и превенцију болести при пиротском ЗЗЈЗ процењују да је епидмеијска ситуација у округу и даље неповољна јер је интензитет пеношења вируса у популацији средње висок.

Неопходно је, кажу лекари ЗЗЈЗ, да доследним спровођењем мера за сузбијање ковид инфекције и масовном вакцинацијом епидемијску ситуацију држати под контролом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)