ОСЛОНАЦ ЈЕДНИ ДРУГИМА: Делегација Сремске Митровице боравила у дводневној посети Космету

Д. Зечевић

05. 05. 2021. у 12:48

ДЕЛЕГАЦИЈА Сремске Митровице, коју су предводили заменик градоначелника Петар Самарџић и народни посланик у Скупштини Србије Томислав Јанковић, била је у дводневној посети Космету где су обишли више српских средина.

ОСЛОНАЦ ЈЕДНИ ДРУГИМА: Делегација Сремске Митровице боравила у дводневној посети Космету

Фото: Новости

Њих је у уторак са сарадницима угостио и председник општине Грачаница Срђан Поповић, упознавши их са проблемима житеља ове већински српске општине на централном Космету али и културним наслеђем ове средине.


-Желимо пре свега да се повежемо, да долазимо и учимо једни од других, да се помажемо и да можемо сваком да кажемо да смо једни другима ослонци. Желимо да наша омладина долази овде, јер у данашњем конвоју велики број људи први пут долази на простор Косова и Метохије и тај осећај је заиста посебан. Желимо да тај осећај пренесу својим породицама и пријатељима да људи долазе овде и да тако чувамо нашу традицију и веру и да кроз дружење јачамо наше односе- истакао је народни посланик Томислав Јанковић док је председник општине Грачаница истакао да  овакве посете много значе нашем народу на овом подручју изразивши очекивање да је ово тек почетак дуге и успешне сарадње.
-Ово је била веома лепа и корисна посета и за нас који живимо овде значи много јер показује да смо нисмо заборављени и да наши људи брину о нама. Сви државни функционери желе да дођу и покажу солидарност са нашим народом на Косову и Метохији као и да нађу начин да нам помогну. Разговарали смо о многим темама и за нас је веома битно да они имају одређене идеје на који начин да помогну нашем народу овде - казао је Поповић.

Фото: Новости

 

Током дводневне посете у понедељак и уторак,  делегације Сремске Митровице обишла је више српских средина на КиМ и том приликом уручила 2.600 васкршњих пакетића деци у Косовском Поморављу. Координатор ове акције Драган Божић истакао је да ће следећи пут, поред деце из Косовског Поморавља, поклон пакетића за велики православни празник добити и деца у општини Грачаница.


-Ми већ десет година долазимо и овај пут смо решили да поред Косовског Поморавља у следећој акцији поклонима усрећимо и децу централног Косова- рекао је Божић.

Иначе, дводневну посету нашој покрајини делегација из Сремске Митровице завршила је у уторак обиласком манастира Грачаница и спомен црквице у центру Грачанице посвећене Димитрију Поповићу, кога су 2004. године убили албански екстремисти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)