НОВОЗАРАЖЕНИХ 39, У "ЦРВЕНОЈ" ЗОНИ 27 ЉУДИ: Епидемиолошки пресек за Рудничко-Таковски крај

М. Б.

05. 05. 2021. у 12:20

НАКОН три дана са, нажалост, по једним преминулим у „црвеној“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу, данас добра вест: током минула 24 сата, у та њена три ковид одељења, нема смртних исхода.

НОВОЗАРАЖЕНИХ 39, У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ 27 ЉУДИ: Епидемиолошки пресек за Рудничко-Таковски крај

Фото: М.Б.

У њима се тренутно лечи 27 пацијената.

- Према пресеку од јутрос у осам сати, на Грудном одељењу хоспитализовано је 12, девет на Неурологији и шест на Интерном. Позитиван тест на корона вирус има 25, двоје негативан. У последња 24 часа, на лечење су примљене две особе, са симптомима који указују на могућу инфекцију тим вирусом. Један пацијент превежен је на лечење у крагујевачки Клинички центар. Није било отпуста на кућно лечење – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Најновија саопштена евиденција милановачког Дома здравља, коју потврђује в.д. директора те установе др Александар Чивовић, гласи: од 30. априла до 4. маја, потврђено је још 39 случајева заразе корона вирусом. Укупан број оболелих од ковида-19 у актуелном пику епидемије, по подацима тог Дома је 3.226, од којих је 1.467 излечено. Др Чивовић истиче, да је „значајно смањен број прегледа и лица позитивних на ковид-19“.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је укупно 3.226 лица, уз нажалост 115 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)