ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: Преминула једна особа, у "црвеној" зони 27 пацијената

М. Б.

03. 05. 2021. у 10:28

ЈОШ једна особа је, нажалост, преминула у "црвеној" зони Опште болнице у Горњем Милановцу, током минула 24 сата. У та њена три ковид одељења, тренутно се лечи 27 пацијената.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: Преминула једна особа, у црвеној зони 27 пацијената

Фото: М.Бошњак

- Према пресеку од јутрос у осам сати, на Грудном одељењу хоспитализовано је 13, осам на Неурологији и шест на Интерном. Позитиван тест на корона вирус има 25, један негативан, један чека резултате тестирања. У последња 24 часа, примили смо на лечење једну особу, са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Укупан број оболелих од ковида-19 у актуелном пику епидемије, по подацима милановачког Дома здравља,  овде је 3.187, од којих је 1.461 излечено.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је укупно 3.187 лица, уз нажалост 114 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)