У ЗНАКУ ШТЕДЊЕ И РЕДА: 100 дана градоначелника Бијељине

В.Митрић

30. 04. 2021. у 12:49

ПОВОДОМ сто дана од ступања на чело локалне самоуправе, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић рекао је, поред осталог, да је сГрадска управа постала отворенија према суграђанима са којима се сваке последње суботе у месецу организују непосредни разговори, драгоцени за упознавање, али и брже решавање, свакодневних потреба и проблема овдашњих људи, као и да се на званичној интернет-страници Града објављују подаци о дневним финансијским трансакцијама, па свако може да види како се троши народни новаца.

У ЗНАКУ ШТЕДЊЕ И РЕДА: 100 дана градоначелника Бијељине

Фото: В.Митрић

Петровић је навео да је завршена прва фаза постављања видео надзора у Бијељини, а да је са Полицијском управом договорена и друга фаза пројекта, „јер је безбедност суграђана и и имовине један од приоритета Градске управе“.

- Настављена је и изградња нове Аутобуске станице, чија процијењена вриједност је 3,2 милиона конвертибилних марака -прича нови челник Бијељине. - Досадашњи радови су вредни нешто више од милион и сто хиљада КМ, али је рок за завршетак радова са краја марта ове године продужен за четири месеца. Ми Искористићемо наше законско право и наплатити „пенале „од извођача радова због кашњења, јер нам је циљ да извођачи поштују рокове и друге одредбе уговора, што је део одговорности према друштвеној заједници и трошењу народног новца.

Са власником „Семберија транспорта“ разговара се, како каже, „ о начину на који је могуће да ово предузеће настави да послује на новој локацији, а да простор садашње Аутобуске станице буде искоришћен за паркиралиште и пословне просторе, како је и предвиђено регулационим планом“.

Такође, Градска управа је иницирала и састанке са представницима компаније „Србијагас“ у циљу бржег завршетка пројекта гасификације, односно, обезбеђења поузданог извора енергије за становништво и привреду, али и Градску топлану, чиме би се смањио проблем загађења у зимским месецима.

Настављено је и неколико пројеката који доприносе да се У Градској управи се знатно рационалније користе службени аутомобили, а потрошња горива само у марту је мања за 40 одсто у односу на март прошле године, а у плану је да на службеним аутомобилима буду истакнути бројеви на које ће суграђани моћи да пријаве евенуталне злоупотребе тих возила.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)