ЂАЦИ УЛЕПШАЛИ ПРАЗНИК: Осликана васкршња јаја пред зградом Градске управе у Краљеву

Г.Ћировић

29. 04. 2021. у 20:20

У СУСРЕТ најрадоснијем православном празнику Васкрсу који и ове године верници прослављају у специфичним условима због пандемије ковидом-19, дан уочи Великог петка пред зградом Градске управе у центру Краљева постављена су укупно четири осликана васкршња јајета, од којих су два висока око два метра.

ЂАЦИ УЛЕПШАЛИ ПРАЗНИК: Осликана васкршња јаја пред зградом Градске управе у Краљеву

Фото: Г. Шљивић

Ова васкршња јаја дела су ученика Основне школе „Ђура Јакшић“ из оближњег Конарева. Уз подршку наставника веронауке Милана Милутиновића који је реализовао ученичке идеје и нацрте, ђаци су осмислили и дизајнирали највећа васкршња јаја на овим просторима, пожелевши на тај начин својим суграђанима срећан празник.

- Ако овај пројекат бар на тренутак у нашим суграђанима изазове радост и пажњу, онда је наш циљ испуњен - каже Богдан Златић, ученик седнмог разреда ОШ „Ђура Јакшић“.

Фото: Г. Шљивић

Ђаци су на осликаним јајима која ће у центру града бити постављена све док траје Светла недеља, представили знамените историјске личности и културне споменике, грб града Краљева и васкршњу поруку своје школе.

- У овим тешким временима и околностима, пројекат ових ђака заслужује и понос и дивљење – коменарисала су двојица старијих Краљевчана разгледајући јаја. - Хвала им што су нам улепшали и град и празник!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)