ПАУЗА ЗА ПРАЗНИКЕ: Вакцинација против короне на пункту Дома здравља Ваљево

Б. П.

29. 04. 2021. у 18:27

ПУНКТ Дома здравља Ваљево у хотелу “Гранд” за вакцинисање против вируса корона, неће радити за ускршње и првомајске празнике – од петка до понедељка.

ПАУЗА ЗА ПРАЗНИКЕ: Вакцинација против короне на пункту Дома здравља Ваљево

Фото: Приступ

Грађани који имају термин за ревакцину у петак, потребно је да дођу у понедељак у прву смену, а ревакцинација од суботе и недеље пребацује се у уторак, у првој смени, од осам до 13,30 часова. Грађани Ваљева којима су термини за ревакцину у понедељак и уторак, примиће је истог дана, али у поподневној смени, од 14 до 20 часова.

Ревакцинација сељана Миличинице је у суботу, 1. маја, у згради основне школе. Служба поливалентне патронаже Дома здравља ће другу дозу вакцине давати у кућним условима, свим празничним данима, осим недеље. Патронажа ће после ускршњих и првомајских празника почети и са давањем прве дозе вакцине кинеског произвођача “Синофарм” на терену, за оне који су се пријавили. У току наредне недеље, другу дозу вакцине примиће и мештани Врагочанице, у згради школе.

На пункту Дома здравља у хотелу “Гранд” има још 240 доза руске вакцине “спутњик в” за имунизацију без претходне пријаве. Од уторка, 27. априла, почела је и у Ваљеву имунизација без заказивања термина вакцином кинеског “Синофарма”, а тренутно је на располагању 1.470 доза.

Закључно са 27. априлом, Дом здравља Ваљево употребио је око 31.600 доза вакцина против корона вируса различитих произвођача. Обе дозе примило је око 13.500 особа, а око 4.600 житеља Ваљева започело је процес имунизације првом дозом.

Највише је дато “Синофарма” - око 21.300, “Фајзера” око 4.200, “спутњика в” око 3.000 прве и око 2.500 друге дозе, а “АстраЗенеке” око 700.

Радно време ковид амбуланти у Новом насељу за одрасле и на Петом пуку за децу, за време празника, од петка до уторка, биће од осам до 20 часова. У централној згради Дома здравља биће организовано дежурство од осам до 18 часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)