БРЖА И ЕФИКАСНИЈА ЕВИДЕНЦИЈА О ВАКЦИНАЦИЈИ: Градски завод за јавно здравље у Кикинди добио нову рачунарску опрему

Р. Ш.

29. 04. 2021. у 16:51

ЗАВОД за јавно здравље у Кикинди добио је нову рачунарску опрему, вредну око 200.000 динара, која ће омогућити брже и ефикасније вођење евиденције о вакцинацији у Кикинди, али и читавом Севернобанатском округу.

БРЖА И ЕФИКАСНИЈА ЕВИДЕНЦИЈА О ВАКЦИНАЦИЈИ: Градски завод за јавно здравље у Кикинди добио нову рачунарску опрему

Фото: Р.Ш.

Донација Заводу за јавно здравље у Кикинди

- Осим тих података, ми водимо евиденцију о броју тестираних грађана и оболелих од ковида 19 и обрађујемо те информације. Зато ће нам нови рачунари олакшати рад – рекола је др Сандра Радловић, директорка Завода за јавно здравље.

Фото: Р.Ш.

Донацију овој установи дала ја француска ливница ”Ле Белир” која дуже од 15 година има фабрику у Кикинди. Завод за јавно здравље руководи процесом вакцинације и обавља стручни надзор у Севернобанатском управном округу, у којем су осим Кикинде, још општина: Чока, Нови Кнежевац, Сента, Ада и Кањижа.

Посредник у остваривању ове донације била је Градска управа, исто као и недавно када је италијанска компанија “Клацедонија”, која такође има фабрику у Кикинди, Општој болници донирала око 3.000 евра за куповину апарта за лечење најтежих пацијената у црвеној, ковид зони.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)