СВЕТСКИ ДАН БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ: У Житишту подсећају на важност придржавања правила и оспособљављања запослених

Б. Г.

28. 04. 2021. у 19:12

ТОКОМ протекле 2020. године, на подручју пет општина Средњобанатског округа, догодила се једна смртна повреда на раду, уз једну тешку повреду.на раду, такође са смртним исходом, затим две колективне повреде и 37 тешких повреда и 314 лакших повреда приликом обављања свакодневних послова.

СВЕТСКИ ДАН БЕЗБЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ: У Житишту подсећају на важност придржавања правила и оспособљављања запослених

Фото: Б. Г.

Управо поводом тога, обављена су 43 ванредна инспекцијска надзора и против два лица поднете кривичне пријаве, 7 захтева за покретање прекршајног поступка, два захтева за покретање прекршајних поступака против лица за безбедност и здравље на раду, а у три случаја је забрањен рад на лицу места.

Петар Станић/Фото: Б. Г.

 

- Током прва два месеца ове године, на подручју Средњебанатског округа догодиле су се две тешке повреде на раду, у истом периоду прошле године било их је пет, а против једног послодавца биће поднет захтев за покретање прекршајног поступка - каже Петар Станић, председник Удружења за безбедност и здравље на раду општине Житиште, уз напомену да људе треба оспособити за безбедан и здрав рад, али и подсећати их на обавезу примене мера и средстава заштите, да се несреће не би догађале.

Фото: Б. Г.

Низом пригодних предавања у Житишту ће, као и у осталим општинама средњег Баната, бити обележен 28. април, Светски дан безбедности и здравља на раду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НОВЕ ИГРЕ ЗА НОВЕ ПОБЕДЕ: Никад већа понуда за Ролан Гарос и мечеве Новака Ђоковића