ОМЛАДИНИ ВИШЕ ШАНСЕ: Угљевик подстиче активизам својих младих суграђана

В. Митрић

28. 04. 2021. у 12:20

У УГЉЕВИЧКОМ хотелу “Атлас” је одржан округли сто на тему “Унапређење друштвеног активизма младих у општини Угљевик” које је организовао Центар цивилних иницијатива.

ОМЛАДИНИ ВИШЕ ШАНСЕ: Угљевик подстиче активизам својих младих суграђана

Фото:В.Митрић

Учествовали су представници локалне управе, Средњошколског центра  "Михаило Петровић Алас", Омладинске банке Угљевик, Светосавске омладинске заједнице Угљевика, Центра младих и Хуманитарно удружење општине Угљевик.

Пројект координатор Центара цивилних иницијатива Славен Дивчић рекао је да је циљ разговор о конкретним иницијативама којима би се унапредио положај младих у Угљевику.

- Постојећи документ Омладинска политика општине Угљевик прошле године је формално истекао, а ове године је у плану креирање новог документа и у циљу разговора о конкретним корацима на основу којих би се унапредио положај младих јесте данашњи састанак - рекао је Дивчић.

Фото:В.Митрић

Дивчић је додао да је једна од могућих иницијатива формирање јединственог центра који ће млади у Угљевику имати у сарадњи са локалном управом у којем ће се окупљати, држати радионице и разговарати о могућим пројектима, културним, спортским догађајима.

Шеф кабинета начелника општине Угљевик Радослав Остојић рекао је да је циљ оваквих дискусија да се унаприједи сарадња између омладине и локалне управе како би креирали што више мера и активности посвећених младим људима.

- Општина Угљевик увек радо излази у  сусрет оваквим састанцима, захвални смо Центру цивилних иницијатива што нас окупља на оваквим дискусијама које су посвећене активизму младих и изради нове омладинске политике - рекао је Остојић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)