19 НОВОЗАРАЖЕНИХ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: У Црвеној зони 26 пацијената

Милорад Бошњак

28. 04. 2021. у 10:09

У „ЦРВЕНОЈ“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу, у њена три ковид одељења, тренутно се лечи 26 пацијената.

19 НОВОЗАРАЖЕНИХ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: У Црвеној зони 26 пацијената

Фото: М.Б.

- Према пресеку од јутрос у осам сати, на Грудном одељењу хоспитализовано је 11, шест на Неурологији и девет на Интерном. Позитиван тест на корона вирус има њих 25, а један негативан – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Милановачки Дом здравља регистровао је још 19 лица, заражених корона вирусом. Укупан број оболелих од ковида-19 у актуелном пику епидемије је 3.169, од којих је 1.436 излечено.

- У Ковид амбуланти Дома здравља, јуче (27. априла) прегледано је 170 особа, урађена су 62 антигенска теста, узета два назофарингеална бриса, четири особе упућене су на хоспитализацију – вели др Александар Чивовић, в.д. директора те установе.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је укупно 3.169 лица, уз нажалост стотину и десет смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)