АКЦИЈА У КИКИНДИ: Са села у град организовано на вакцину

Р.Ш.

27. 04. 2021. у 15:44

ГРАДСКА управа у Кикинди организовала је долазак мештана околних села на вакцинацију на пункт у граду, у среду пре подне.

АКЦИЈА У КИКИНДИ: Са села у град организовано на вакцину

Фото: Р. Ш.

Ради тога је ангажовала аутобуски превоз од села до вакциналног пункта у центру града, у просторијама Удружења пензионера, у Улици војводе Путника. Аутобус ће купити заинтересоване мештане на аутобуским стајалиштима, најпре у Накову у 8:10, па у Банатском Великом Селу у 8:20, у Новим Козарцима у 8:30 и у Руском Селу у 8:40 сати.


- Будући да се возило не може дуго задржавати на пункту за вакцинацију, долазак и процес вакцинације ће бити координиран са медицинским особљем, на пункту у Кикинди. Након вакцинације, организован је аутобуски превоз за повратак путника у села – саопштила је прес служба Градске управе.

Фото: Р. Ш.

 

Ово је друга могућност мештанима села да се организовано вакцинишу, јер су медицинске екипе недавно посетиле свако од наведених села и у амбулантама вакцинисале заинтересоване грађане. Тада им је на распологању била само „Синофарм“ вакцина, а сада могу д абирају једну од четири врсте цепива: „АстраЗенека“, „Фајзер“, „Спутњик В“ и „Синофарм“.


Према подацима градског Штаба за ванредне ситуације у Кикинди је тренутно 491 активни случај ковида 19.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)