"НЕЋЕМО ДА ПЕЦАМО СМЕЋЕ": Велика еколошка акција у Трстенику, очишћена цела обала Западне Мораве

С.Б.

25. 04. 2021. у 17:36

ГРУПА волонтера учествовала је данас у великој еколошкој акцији чишћења обале Западне Мораве у Трстенику. Осим што су успели да сакупе смеће у десетине џакова, Канцеларија за младе у овом месту припремила је у сарадњи са општином и низ других активности.

НЕЋЕМО ДА ПЕЦАМО СМЕЋЕ: Велика еколошка акција у Трстенику, очишћена цела обала Западне Мораве

Фото: ОУ

-Чистиле су се три локације, а потом смо постављали еко-знакове са оригиналаним натписима,до којих смо дошли на конкурсу-наводи Никола Милојевић,координатор Канцеларије.

-Тако ће млади на свој начин послати поруку људима који загађују нашу реку.

“Задовољство је веће, кад не пецаш смеће”, “Пијеш оно што бацаш”, “Што Морави желиш ти, Морава ти то узврати”,неке су од парола са дрвених табли које су постављене на обали.Председница општине Трстеник Милена Турк подвлачи да ова локална самоуправа реализује велике пројекте из области заштите животне средине.

-Ускоро ћемо санирати нашу депонију-напомиње Милена Турк.- Наредних дана ћемо се активно бавити и пошумљавањем,док ћемо следеће године изградити и постројење за прераду отпадних вода. Али, постављањем еко знакова ћемо указивати на значај да отпаду није место поред река.

Суорганизатор акције у Трстенику којој се обележио Дан планете земље била је еколошка организација “ЕКОстар ПАК”.

                      

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)