17 МИЛИОНА ЗА СТИПЕНДИЈЕ: Град Зрењанин обезбедио средства за 245 ученика (ФОТО)

Б.Грујић

22. 04. 2021. у 22:14

ГРАД Зрењанин ће за стипендирање 245 ученика средњих школа и студената, који су то право стекли у овој школској години, из буџета издвојити 17 милиона динара, а стипендије су добили, 121 средњошколац и 124 студената.

17 МИЛИОНА ЗА СТИПЕНДИЈЕ: Град Зрењанин обезбедио средства за 245 ученика (ФОТО)

Фото: Принтскрин

 - Знатно смо у односу на претходне године повећали број стипендиста, ученици средњих школа добијају по 5.400 динара, а студенти 8.400 динара, у десет месечних рата - каже Симо Салапура,  градоначелник Зрењанина, уз напомену да је улагање у знање одувек имало.посебан.значај и важност.

Стипендије су додељене на основу општих услова и посебних критеријума, који су ове школске године, у складу са ситуацијом, модификовани, пошто је изостао највећи број школских такмичења или смотри, а узимало се у обзир учешће ученика и студената у активностима организације Црвеног крста, односно да ли су волонтирали у условима ванредног стања.

Након потписивања уговора, у име стипендиста Зрењанина, захвалила се Невена Антонин, ученица првог разреда Медицинске школе, која је нагласила да је стипендија, додатни мотив и импулс за још озбиљнији рад у школи и учешће у разним волонтерским и хуманитарним активностима.

 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)