ДОБРА ВЕСТ ИЗ БОЛНИЦЕ У КИКИНДИ: Беба заражена короном отпуштена кући, оздравила захваљујући витаминској терапији

Р. Шегрт

22. 04. 2021. у 17:14

ДВОМЕСЕЧНА беба која је била позитивна на корона вирус и лечила се у црвеној зони Дечјег одељења Опште болнице у Кикинди данас поподне отпуштена је кући, јер током тродневног лечења није имала никаквих симптома вируса.

ДОБРА ВЕСТ ИЗ БОЛНИЦЕ У КИКИНДИ: Беба заражена короном отпуштена кући, оздравила захваљујући витаминској терапији

Фото: Рада Шегрт

Беба чак није примала ни ни антибиотску већ само витаминску терапију, потврдио је за “Новости” директор болнице у Кикинди др Мирко Стојисављевић.

- Вирус код бебе је установљен приликом редовне вакцинације. Беба није имала температуру, већ само благо цурење носа. Међутим, педијатар је из детаљног разговора с мајком сазнао да су код куће сви болесни, па је домах урађен антигенски тест и показало се да је беба позитивна на вирус. Одмах је смештена у болницу заједно с мајком. По процедури је урађено тесирање и мајке и она је, такође, била позитивна. Беба је све време била без температуре и без других симптома, па није добијала антибиотску, већ смао витаминску терапију. У веома добром општем стању је отпуштена кући, на задовољство свих нас у болници – пренео је за “Новости” др Мирко Стојисављевић, директор болнице у Кикинди.

Фото: Рада Шегрт

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)