ТАЛЕНТИ БЕЗ МАНЕ: Одржана смотра рецитатора "Песниче народа мог" у Лозници

В.М.

20. 04. 2021. у 20:46

ГРАДСКА смотра рецитатора "Песниче народа мог“ одржана је у Вуковом дому културе у онлајн варијанти.

ТАЛЕНТИ БЕЗ МАНЕ: Одржана смотра рецитатора Песниче народа мог у Лозници

Фото: В.М.

У циљу очувања традиције Смотре рецитатора, дуге више од пола века, нарочито у циљу подршке деци и младима који гаје љубав према поезији и рецитовању, желели смо да на сваки, пре свега безбедан начин, омогућимо деци да свој таленат покажу на такмичењу, речено нам је у Центру за култур „Вук Караџић“ У Лозници-

- С обзиром на веома лошу епидемиолошку ситуацију у целом свету, па и у нашој земљи изазваној корана вирусом која је потпуно изменила начин рада живота у свим сегментима били смо принуђени да овогодишњу организацију Смотре рецитатора прилагодимо овим новим околностима-кажу у тој установи. - На исти начин ће бити организовано и Окружно и Републичко такмичење.

Жири Градске смотре рецитатора у сатаву: Тања Глишић Матић, Драган Тошић и Ђока Петровић, професори књижевности погледали су 25 снимака такмичара и донели одлуку о победницима.Победници 52. Градске смотре рецитатора су, у млађем узрасту Софија Марковић ОШ „Кадињача“,Лука Ружић ОШ „Кадињача“, Емилија Томић ОШ „Степа Степановић“ Текериш, Сара Игњатовић ОШ „Вукова спомен школа“ Тршић и Јана Тадић ОШ „Петар Тасић“ Лешница.

Најбоље оцењени у средњем узрасту су

Михаило Јовић ОШ „Доситеј Обрадовић“, Јана Кондић ОШ „Вукова спомен школа“ Тршић, Валентина Ђермановић ОШ „ Степа Степановић“ Текериш,Бојана Миловановић КУД „Караџић“, Лена Поповић КУД „Караџић“.

Најуспешнији у старијем узрасту ове године су Милица Арнаутовић Гимназија „Вук Караџић“,

Алекса Филипчевић Гимназија „Вук Караџић“,Јелена Ћосић КУД „Караџић“, Уна Јовановић КУД „Караџић“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)