ОДЛУКЕ СТРУЧНЕ КОМИСИЈЕ: Град Шабац спремио 30 милиона динара за медије

В.Митрић

20. 04. 2021. у 08:40

ГРАД Шабац је у овој години обезбедио 30 милиона динара за потребе остваривања јавног интереса у области јавног информисања, речено нам је у Градској управи у Шапцу.

ОДЛУКЕ СТРУЧНЕ КОМИСИЈЕ: Град Шабац спремио 30 милиона динара за медије

Фото: В. Митрић

Сходно Закону о јавном информисању и медијима, ова средства су распоређена на основу јавног Конкурса за суфинансирање проjеката производње медијских садржаја из области jавног информисања на територији града Шапца у овој години.

Оцену пројеката поднетих на Конкурс урадила је, како кажу, стручна Комисија, састављена из реда медијских радника предложених од новинарских и медијских удружења, односно независних медијских стручњака. Решење о расподели средстава донето је на основу предлога Комисије о расподели средстава са образложењем и објављено је на веб сајту органа који је расписао конкурс.

Фото: В. Митрић

 

 - У циљу рационалног односа према средствима буџета Града Шапца, опредељена средства за наведене намене мања су за 20 одсто у односу на претходну годину. Благовремено и до истека рока за подношење пријава на конкурс приспела су 44 предлога пројекта, од чега је одлучено да се суфинансира 21 пројекат.

Суфинансирани садржаји биће презентовани јавности у скоро свим облицима медијског изражавања који су данас познати, и то путем штампаних медија, на радију, телевизији и интернет порталима - кажу у Градској управи Шапца.Опредељујући буџетска средстава за ове намене, град Шабац се стара о остваривању јавног интереса подстичући разноврсност медијских садржаја, слободу изражавања идеја и мишљења, слободан развој независних и професионалних медија, што доприноси задовољавању потреба грађана за информацијама и садржајима из свих области живота и рада - кажу у ГУ Шабац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)