ЛЕПА ВЕСТ ЗА ЉУБИТЕЉЕ СРЕБРНОГ ЈЕЗЕРА: Спремају за нови рекорд - у предстојећој туристичкој сезони дочек милион гостију

Д. НОВКОВИЋ

20. 04. 2021. у 07:13

ВЕЛИКО Градиште током предстојеће туристичке сезоне очекује рекордних милион гостију, чиме би надмашила прошлу годину са билансом од 800.000 посета и 100.000 ноћења.

ЛЕПА ВЕСТ ЗА ЉУБИТЕЉЕ СРЕБРНОГ ЈЕЗЕРА: Спремају за нови рекорд - у предстојећој туристичкој сезони дочек милион гостију

Фото: ОУ у В. Градишту

Нова сезона званично почиње 1. маја, па се због тога ових дана обавља чишћење и уређење Сребрног језера, са посебним акцентом на његове обале.

- За уређење плаже смо из општинског буџета издвојили пет милиона динара. Биће насуто око 2.800 кубика ситног шљунка, а очистиће се и трава, како би госте дочекао још лепши амбијент него лане - каже први човек локалне самоуправе Драган Милић.

Али, најављено је уређење плажа и у селима поред језера - Острову, Кисиљеву, Затоњу и Раму. Зато општинари планирају да и мештанима ових села омогуће зараду од издавања соба за смештај гостију.

- Туризмом се у нашој општини бави око 400 људи и циљ нам је да тај број увећамо. Верујем да ћемо у томе успети јер нам је прошла година, и поред пандемије, била изузетно успешна - каже Милић, наводећи да ће понуда у Великом Градишту ускоро ће бити богатија и за нову спортску халу, чије се свечано отварање очекује пре празника, а ту је и нова галерију слика у Градском музеју.

НА РАСПОЛАГАЊУ И АКВА-ПАРК

ОСИМ плаже на језеру, гости на располагању имају и аква-парк, кошаркашки камп, терене за мале спортове и одбојку на песку, два туристичка брода за обиласке, те многобројне ресторане са богатом понудом традиционалних специјалитета.

Гости који дођу на Сребрно језеро, такође, могу да посете и оближње туристичке дестинације, попут средњовековних трврђава на Дунаву - у селу Рам и у Голупцу - археолошки парк Виминацијум у Костолцу, те манастире Нимник и Тумане.

Припремају се и бројне манифестације, а прва на реду је "Дани цвећа и меда", која се 25. априла одржава у селу Кусиће, а дан касније и у самом Великом Градишту. Током године се планира одржавање и "Аласких вечери", "Пасуљијаде", "Царевчевих дана", "Гитаријаде" и филмског фестивала СИЛАФЕСТ - све уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)