КАЦИГА ГЛАВУ ЧУВА: Акција Ауто мото савеза Србије и Савета за безбедност саобраћаја Зрењанина

Б. Грујић

17. 04. 2021. у 17:07

АКЦИЈА Ауто мото савеза Србије "Кацига главу чува", у оквиру које је реализована обука младих возача мотоцикала, свој финални чин имала је у Зрењанину, када су новим мотоциклистима, подељене заштитне кациге, које је обезбедио Савет за безбедност саобраћаја Зрењанина.

КАЦИГА ГЛАВУ ЧУВА: Акција Ауто мото савеза Србије и Савета за безбедност саобраћаја Зрењанина

foto: Grad Zrenjanin

- Поделили смо 20 кацига, али то није све, наставићемо ову акцију, која има едукативни карактер и појачава свест о безбедној вожњи младих учесника у саобраћају - истакао је Саша Сантовац, заменик градоначелника Зрењанина, поред којег су се младим мотоциклистима обратили и Горан Живковић, начелник Саобраћајне полиције у Зрењанину, Мирко Пертовић из Савета за безбедност, као и мотоциклисти Дарко Тодоров - Фрајта и Миша Хромчик, говорећи им о безбедности у саобраћају и важности квалитетне опреме и исправности мотоцикала.

foto: Grad Zrenjanin

Изнети су занимљиви подаци да путници на моторизованим двоточкашима чине око 10 одсто погинулих, бициклисти 9, а од тога је 9 одсто деце бициклиста. У 36 посто саобраћајних незгода у којима учествују двоточкаши, возач моторног возила није уочио двоточкаша, а у 12 одсто случајева возач двоточкаша није уочио друго возило.

Подаци показују и да половину од 1,2 милиона укупно погинулих годишње у саобраћају у свету чине пешаци и возачи бицикала и мотоцикала, при чему пешаци чине 22 одсто, мотоциклисти 23, а бициклисти 4 одсто. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)